Основні плани дизайн проєкту житлових приміщень2 min read

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями:

По черзі

Ви купили квартиру і думаєте, як все в ній організувати, як облаштувати, яких будівельників найняти, як вкластися в бюджет і не зробити помилок, які потім буде важко виправити?

На допомогу тут приходить компетентний дизайнер і все одразу стає на свої місця, ясно і чітко. З дизайнером обговорюється концепція інтер’єру, обговорюються побажання і всі нюанси. Після цього дизайнер інтер’єру виїжджає на об’єкт і робить заміри приміщення. А далі найцікавіше. Етап проектування… З чого починається дизайн проєкт? Які креслення дизайнер зробить першими? Що в них міститься? Далі про все по порядку.

Обмірний план

Це креслення з детальною інформацією щодо приміщення. Воно містить розміри всіх стін, дверних прорізів, віконних прорізів, також включає висоту приміщень, розташування інженерних комунікацій, вузли тощо.

План робиться після виїзду дизайнера на об’єкт, його фотофіксації та всіх необхідних замірів. Також під час проєктування враховується і зазначається сторона світу.

Документация - Первый план

План із розміщенням меблів

Важливий і один із наших найулюбленіших моментів у роботі над проєктом. Тут ми з вами створюємо техзавдання і наполегливо та ретельно, враховуючи всі особливості приміщення, підбираємо найкращий варіант розміщення меблів. Як правило, 3-х варіантів з аналізом переваг і недоліків вистачає, щоб остаточно зрозуміти, який варіант найближчий.

Документация - Второй план

Плани монтажу-демонтажу перегородок

Після узгодження плану з розміщенням меблів можна переходити до наступних планів, де вказується, які стіни потрібно знести, висота стель, нові прорізи або старі, які можна змінити, зміни у віконних блоках або дверних. Будівельники отримують інформацію про обсяг майбутніх робіт, про кількість будівельного сміття.

В іншому плані вказуються перегородки і конструкції, що зводяться, необхідні прив’язки. Тут будівельники бачать, яку кількість будівельного матеріалу потрібно замовити і вже можна скласти кошторис на первинні роботи.

Документация - Третий план

План з експлікацією

Показує розташування і кількість приміщень, їхню площу. Необхідний для узгодження перепланування квартири або будинку у відповідних інстанціях.

Зонування приміщень

Де б ми у квартирі не працювали, не читали, не готували їсти, і ще “хіба мало що” робили – це має бути зручно. Кожен кут приміщення має свою функцію і треба зробити, щоб усі зони були ергономічно продуманими, предмети меблів практичні у використанні, а якийсь пуф не стоїть у вас на дорозі між двома зонами, не захаращує простір.

Ця майстерність у плануванні простору називається зонуванням. Помічниками в цій справі можуть бути перегородки, стелажі, шафи та інші предмети меблів, корпусних і м’яких, подіуми та арки. Також виділення кольором і світлом різних зон може слугувати умовним поділом. Текстиль і різні варіанти оздоблення. Варіантів безліч і індивідуально для кожного обирають найбільш підходящий.

Пример - План зонирование помещения

Ось такі плани лягають в основу кожного дизайн проекту. Якщо вам стаття була корисна, поділіться нею з друзями.

Детальніше про інші плани дизайн проєкту читайте в Рубриці Проєктування.

Коментарі Facebook

Понравилась статья? Поделитесь с друзьями:

1 thought on “Основні плани дизайн проєкту житлових приміщень2 min read

Comments are closed.